Google; Domain Yaşının SEO’a Desteği Var mı Yok mu?

Google’ın resmi seslerinden Mueller yakın zamanda sosyal medyada bir efsaneye yeniden cevap verdi, Alan adı (Domain) yaşının Google sıralama algoritmalarına pozitif veya negatif anlamda bir etki yaratıp yaratmadığı hakkında net bilgiler verdi.

Twitter kullanıcısı Rajesh Kumar @rajeshkumarsem alan adı yaşının arama motorları bazında güven değerinin yüksek olmasına işaret eder, bu da arama motorlarının sıralamalarda değerlendirdiği 200 SEO sinyalinden bir tanesidir şeklinde tespitte bulundu.

Google resmi analizcisi John Mueller @JohnMu ise cevap vermekte gecikmedi ve net konuştu; Hayır, alan adı yaşı hiç bir şeye yardımcı olmaz. dedi.

Tartışma net bir şekilde devam etti, başka bir twitter kullanıcısı “Doğru olan bir şey biliyorum, o da Google’ın yeni alan adlarına bazı avantajlar sağladığı” dedi, Mueller bu tespite de cevap vermekte gecikmedi, Hayır bu doğru değil dedi.

Tartışmanın devamında başka bir webmaster doğru bir şekilde optimize edilmiş eski bir alan adı ve içerikleri ile beraber başarı oranının yeni bir domaine oranla daha fazla olduğunu dile getirdi. Mueller ise 301 yönlendirmelerine seyreltme olmadığını, alan adı yaşının tek başına iyi bir SEO sinyali yaratmayacağını, bu efsanenin neden bu kadar dillendirildiğini anlayamadığını dile getirdi.

Tartışmanın son girdilerinde fark edilen en önemli detaylardan birisi, eski alan adlarının tek başına bir değere sahip olmayacağı, bu alan adları ile beraber kaliteli ve hedefe yönelik tekil içerikler hazırlanması, bu doğrultuda amacına hizmet eden web sitelerin bu sinyali hak edeceği kanısına varılıyor.

Bu konuda ki düşüncelerinizi yorum olarak aşağıda yazabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir